Fala – House in Rua do Paraíso, Porto 2017. Photos ©…













Fala - House in Rua do Paraíso, Porto 2017. Photos © Ricardo Loureiro.
A bourgeois 19th century single family house was to be divided into a series of identical studio apartments: four living spaces, some circulation areas and a private backyard. The project happens within a given system of constraints, aiming at an unexpected complexity, finding a certain interest within a very banal set of programs. Unorthodox everyday spaces are built according to a clearly defined syntax and grammar. The four living rooms are different from each other while sharing the same language, the same set of figures. A defined number of elements - morphemes - within which the project operates: the stepped wall, the curve, two doors (one pink and one green), the striped surface of the floor. The living area becomes a gallery space. The front facade is almost unchanged. The shabby tiles are replaced by polished
Continue reading "Fala – House in Rua do Paraíso, Porto 2017. Photos ©…"