Johnnie Walker House by Asylum and LOVE

Asylum in collaboration with LOVE have designed the Johnnie Walker House, located in Seoul, South Korea.

jw_211113_02

Description

For the third consecutive year, JOHNNIE WALKER HOUSE™ continues to impress. Residing in the trendy upscale neighbourhood of Cheongdam, home to the world’s most luxurious brands. Award-winning firm, Asylum, was once more commissioned to design and create the luxurious JOHNNIE WALKER HOUSE™. Launched on September 27, 2013 by Diageo, the House in South Korea has raced ahead of its two previous Houses located in China, to be the boldest, grandest, JOHNNIE WALKER HOUSE™ yet. With 6 levels of rich Scottish Whisky heritage to boast, the House is an art of architectural excellence to behold.

The Location – The luxury experience in Seoul is all about excellence in service and hospitality, hence Cheongdam, was a location most befitting for this premium Whisky embassy to reside, spanning a total floor area of approximately 16,000 square feet across 6 levels.

The Concept – JOHNNIE WALKER HOUSE™ Seoul brings together a collection of specially commissioned sculptures by Korean artists. Modern technology spices up whisky education amidst the rich history and culture of JOHNNIE WALKER®, as it provides guests a platform to interact and engage. Various mediums as a way of initiating whisky conversations are created across the 6 floors, which includes retail, bar, private dining and interestingly a World-Class Academy. Guests of the JOHNNIE WALKER HOUSE™ Seoul can expect an immersive and luxurious whisky experience on every level.

Description continued after the gallery

jw_211113_01 jw_211113_02 jw_211113_03 jw_211113_04 jw_211113_05 jw_211113_06 jw_211113_07 jw_211113_08 jw_211113_09 jw_211113_10

Description continued

Exterior – Using the core angle of the JOHNNIE WALKER® bottle label, the copper-tiled façade is clad in the same angle, forming an impression of movement and motion as it wraps the building to express the famous brand tagline, “Keep Walking”. During the day, light catches across the copper exterior, reflecting the whisky’s character of liquidity. Welcoming guests in the courtyard is a Striding Man inspired statue, interpreted by local artist Park Chan-Girl.

1st Storey – John Walker & Sons Emporium
Retailing of PLATINUM LABEL and BLUE LABEL happens on the first floor. Creating an immersive and modern retail experience, consumers are able to interact with technology and props to learn more about the brand. Limited edition bottles are showcased within the reception desk while super deluxe whiskies are presented behind the desk. In the BLUE LABEL area, consumers are treated to a visual display of liquid expressions symbolizing the complex flavours of BLUE LABEL.

2nd Storey – The Blending Suite
VIPs are invited to enter The Blending Suite via brass doors inspired by old distillery doors, stamped with the JOHN WALKER & SONS Monogram logo. Visitors are welcomed by a Constellation Wall showing the various distilleries in the 4 corners of Scotland. Beyond this wall, VIPs can learn more about the flavours and aromas of whiskies by using the interactive blending table. Props and video contents further educate visitors about the master lineage of JOHNNIE WALKER® and the art of blending. The Blending Suite also offers a bespoke customization experience that resembles an atelier of guild, showcasing the art and craft of collectible items with custom tailoring and material options.

3rd Storey – The World Class Academy
JOHNNIE WALKER HOUSE™ houses The World Class Academy for consumers and budding bartenders to learn the Art of Bartending and be inspired by tools, books, images and drink recipes that highlight the art and glamour of cocktail making. The space flaunts the glamour of bartending with display props featuring a mix of modern and vintage cocktail tools and equipments.

4th Storey – VIP Lounge
Exclusive guests will be ushered to an intimate lounge where they can enjoy specially created whisky drinks, while appreciating the wall illustration depicting “Johnnie Walker’s Journey from Cardhu to Seoul”. VIP guests can also enjoy a meal at the specially designed open-kitchen dining counter, or have a private dinner at the Windsor boardroom.

Basement – The Distillery
By-invite-only guests get to experience a contemporary distillery bar in the Basement. Using modern technology, unique screens behind the back bar is configured with LED technology to showcase branding and graphics whenever an event arises. VIP guests can also gain access to The Distillery from a mezzanine level by following the Peat-lined walls, inspired by one of the elements in whisky making.

Rooftop – The Sky Bar
Contemporary furniture amidst the open bar with a view set the mood for a relaxing time out. A distillery house shares the space with the rooftop bar where guests can peek through the glass walls of the distillery house revealing a distillery model. Embedded on the ground is a compass installation that points in the direction of Scotland, stating the distance from Cardhu to Seoul and the brand message “Keep Walking”. Connecting the Floors A distillery model depicting the whisky making process is encased at the peak of the building. Copper droplets inspired by whisky emerge from the distillery model dripping down to the basement to form a visually stunning whisky installation. Created by local artist Byoungho Kim, the installation cascades from the rooftop all the way to the basement, reducing in quantity until one final drop drips into a basement pool, which resembles a whisky cask – symbolizing the final stage where whisky goes to age. A visual spectacular while guests walk along the spiral staircase connecting the 6 floors of the House.

Design: Asylum and LOVE

The Obagi Skin Health Institute by Horst Architects

Horst Architects have designed The Obagi Skin Health Institute in Laguna Beach, California.

ob_201113_01

Description

The Obagi Skin Health Institute in Laguna Beach, California is a boutique medical, retail and educational facility for ZO Skin Health.

The founder of the company, Dr. Zein Obagi, is a board certified practicing dermatologist in Beverly Hills, California, and an author and educator that has presented more than 200 skin health lectures throughout the world. For more than 35 years Dr. Obagi has defined and continues to advance skincare to include the concept of creating and maintaining healthy skin as opposed to just treating disease and damaged skin. Dr. Obagi’s principal requirement was that the building reflect his life-long passion for helping people live with healthy skin. He also wanted this building to be of our time, to be inclusive of the science and technology available to us, rather than adapt a nostalgic approach architectural style. Additionally, given the limited space available on the site, the interior and exterior spaces would need to be flexible to accommodate a variety of needs and services, including medical, educational and retail.

The forms and material of the building were informed by Dr. Obagi’s desire for the building to be a metaphor of what goes on within. Two principal walls of silver travertine organize the interior and exterior spaces while also reflecting the subtle, corporeal contours of the skin. Natural light enters the interior spaces through continuous fissures where these walls meet the ceiling planes. The continuous dance of light and shadow on the stone walls create what Le Corbusier once described as the “correct and magnificent, of forms assembled in the light”.

The choice of materials reflect an interest in both sustainability and timelessness. The unfilled silver travertine walls, while given a decidedly modern expression in this project, also are associated with classical architecture going back to the Romans, reflecting a timeless interest in health and beauty. The wood planks are composed of a sustainable and maintenance free composition of wood-based fibers and thermosetting resins. The soft, warm tactile quality of the wood planks create a sensuous juxtaposition to the stone. Smooth, integrally colored stucco walls are the more neutral, connective tissue between the stone and wood plank walls.

A central feature in the entry sequence is a green, living wall wall which morphs into a beguiling face. The green wall reflects Dr. Obagi’s passionate interest in health and beauty, as well as the ardent hills that surround the facility.

ob_201113_01 ob_201113_02 ob_201113_03 ob_201113_04 ob_201113_05 ob_201113_06 ob_201113_07 ob_201113_08 ob_201113_09 ob_201113_10 ob_201113_11 ob_201113_12 ob_201113_13 ob_201113_14 ob_201113_15 ob_201113_16 ob_201113_17 ob_201113_18 ob_201113_19 ob_201113_20 ob_201113_21 ob_201113_22 ob_201113_23 ob_201113_24 ob_201113_25 ob_201113_26 ob_201113_27 ob_201113_28 ob_201113_29

Architect: Horst Architects

Villa Anemolia / MPLUSM Architects

Architects: MPLUSM Architects
Location: Megalochori, Santorini, Greece
Architect In Charge: Memos Filippidis, Marita Nikoloutsou
Area: 120.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Andreas Sellinidis, Courtesy of MPLUSM

From the architect. This is in Megalochori, an introverted and quiet village in Santorini. Dealing with a preexisting house, we wanted Villa Anemolia to reach a level of heightened simplicity. The three vaulted rooms were preserved with minimum alterations.

All previous furniture was removed -we chose built-in beds, wardrobes that merge with the walls and wooden sofa beds that flank the living area. Traditional vaulted structures in Santorini are typically cavernous, embedded in the volcanic soil and this building is no exception: windows open only to the side of the courtyard.

Thus we opted for additional light sources: new skylights and small wall recesses with embedded lights offer a dispersal of luminosity from hidden light sources. New planted areas in the courtyard and roof terrace upgrade all outdoor areas and become the primary backdrop for a pleasant stay.

Villa Anemolia / MPLUSM Architects © Andreas Sellinidis Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Courtesy of MPLUSM Villa Anemolia / MPLUSM Architects Roof Floor Plan Villa Anemolia / MPLUSM Architects Ground Floor Plan

Överby House by John Robert Nilsson

John Robert Nilsson has designed the Överby House located near Stockholm, Sweden.

oh_201113_04

Description

A well-appointed summer house built to comply with rigorous requirements in design and precision of execution. Features state-of-the-art solutions that appear simple and uncluttered. Clean forms and clean lines are consistently pursued throughout. This is a technology-intensive house, a piece of civilized life and order perched atop a rocky headland in the wilds of the Stockholm archipelago.

Open space with high glass walls facing the sea. In stark contrast is the entrance side of the house, comprising a dense, plastered wall in which the only opening is a ceiling-high pivot door, whose latticed surface lets the light seep through.

A few select quality materials are used consistently throughout the house. Light against dark, creating a stark graphic distinctness. Light materials include limestone from Gotland, silvery white ash wood, matte-white painted walls and ceilings. White lacquered steel elements in the interior.

Contact between the interior and exterior is enhanced by disappearing walls of glass, leaving a seamless sweeping view spanning from stone floor to ceiling. The exterior is dark with matte-black plaster, roofing felt, and powder-coated steel.

We also landscaped the surrounding terrain, including an overflow pool set on the outer edge of the stone block, and have drawn up a suggestion for steps down to the bay and docking pier.

oh_201113_01 oh_201113_02 oh_201113_03 oh_201113_04 oh_201113_05 oh_201113_06 oh_201113_07 oh_201113_08 oh_201113_09 oh_201113_10 oh_201113_11 oh_201113_12 oh_201113_13

Design: John Robert Nilsson
Photography: Åke Eson Lindman

Karuna House by Holst Architecture

Holst Architecture have designed the Karuna House that overlooks the Willamette Valley in Oregon.

ka_191113_01

Description

Karuna House is an ambitious sustainable design project that was designed to meet a combination of the world’s most demanding green building certifications. The project is the first MINERGIE-certified home in North America, earning the top rating of MINERGIE-P-ECO. Additionally, it has achieved Passive House PHIUS+, is pending LEED for Homes Platinum, and has reached Net Zero energy use by incorporating onsite solar panels. It is expected to be one of the few homes in the world certified by both MINERGIE and Passive House Institute US.

While achieving the environmental sustainability requirements of the project, the home successfully maintains a rigorous form that responds to the client’s programmatic needs. Located on the southern slope of a mountain overlooking the Willamette Valley’s rich wine region, the Karuna House provides spectacular views of the hills and the town of Newberg, Oregon, below. Two towers anchor the Karuna House to the earth, marking the location of double-height spaces and vertical circulation.

Wood and glass volumes appear to alternately cling to and slide past the towers. These elements contain the living spaces, and are arranged to maximize views to the south and east while graciously separating social spaces from the private and guest spaces. Sited in an area famous for its rust-colored soil, the home’s exterior palette is composed of materials and colors that reflect the tones of its surroundings. The interior finishes cast a warm minimalism saturated in natural light, allowing the owner’s eclectic art collection to take center stage.

The super-insulated envelope is designed to be airtight. Solar heat gain is controlled through the use of exterior operable blinds that shade triple-glazed wood windows. Heating, cooling, and hot water are supplied by an efficient heat pump system, and a heat recovery ventilator provides the spaces with a continuous supply of fresh, preheated air. The home’s tight building enclosure is expected to result in the usage of 90% less heating and cooling energy than a typical home.

Karuna House’s client, a leading proponent of smart climate policy and sound land use, is pursuing the project as a case study to shed light on the ways that the leading green building certifications and standards complement and/or conflict with one another.

ka_191113_01 ka_191113_02 ka_191113_03 ka_191113_04 ka_191113_05 ka_191113_06 ka_191113_07 ka_191113_08 ka_191113_09 ka_191113_10 ka_191113_11 ka_191113_12 ka_191113_13

Architect: Holst Architecture
Builders: Hammer & Hand

Moraga Residence by Jennifer Weiss Architecture

Jennifer Weiss Architecture have completed the interior renovation of the Moraga Residence, located in California.

mo_181113_05

Description

This interior architectural remodel transformed an existing awkward, dark, ranch house into a modern, light and view filled space – with a limited budget. With strategic moves, the interior architecture was transformed.

The plan was rationalized: the kitchen was almost tripled in size; the plan was made efficient; an entry way was gained by creatively modifying a hallway; relocating the laundry area created room for a new office, created privacy for the powder room, and allowed for a much needed storage wall for the children.

Exterior windows and doors were replaced with wider, taller, stained wood openings. Phase II includes work to the exterior architecture of the house and began in the fall of 2013.

mo_181113_01 mo_181113_02 mo_181113_03 mo_181113_04 mo_181113_05 mo_181113_06 mo_181113_07 mo_181113_08 mo_181113_09 mo_181113_10 mo_181113_11 mo_181113_12 mo_181113_13 mo_181113_14 mo_181113_15

Design: Jennifer Weiss Architecture
Photography: Lucas Fladzinski

Ardmore Residence by UNStudio

UNStudio have designed the Ardmore Residence, a residential tower located in Singapore.

ar_181113_01

Description

In recent years high-rise residential towers is Asia have undergone a significant transformation. No longer only mass replicated tower blocks dot the skyline of most Asian cities, a new generation of bespoke towers now provide aesthetic, singular silhouettes and incorporate comfortable living spaces, attractive landscaped gardens and an array of amenities for residents.

The Ardmore Residence at 7 Ardmore Park in Singapore is one of this new breed of residential towers. Located in a prime location close to the Orchard Road luxury shopping district the Ardmore Residence enjoys both expansive views of the panoramic cityscape of Singapore City and the vast green areas of its immediate western and eastern surroundings.

The primary concept for the design of the 36 storey, 17.178 m² residential tower is a multi-layered architectural response to the natural landscape inherent to the ‘Garden City’ of Singapore. This landscape concept is integrated into the design by means of four large details: the articulation of the facade, which through its detailing creates various organic textures and patterns; expansive views across the city made possible by large glazed areas, bay windows and double-height balconies; the interior ‘living landscape’ concept adopted for the design of the two apartment types and the introduction of transparency and connectivity to the ground level gardens by means of a raised structure supported by an open framework.

The facade of the Ardmore Residence is derived from micro-design features which interweave structural elements, such as bay windows and balconies into one continuous line. The facade pattern is repeated for every four storeys of the building, whilst rounded glass creates column-free corners, visually merging the internal spaces with the external balconies. Intertwining lines and surfaces wrap the apartments, seamlessly incorporating sun screening, whilst also ensuring that the inner qualities of the apartments and the outer appearance of the building together form a unified whole.

The apartments in the Ardmore Residence embody the idea of a ‘living landscape’. Functional spaces are redefined and extended into the living landscape concept, offering the possibility for versatile functionality for the occupants. An indoor-outdoor living experience is achieved through the inclusion of large windows and double height balconies in all of the residences.

The first residential level of the Ardmore Residence is located on the eighth storey of the building. An open framework is therefore introduced at the base of the raised tower which enables full connectivity and transparency across the ground level landscaping, while simultaneously organising the shared amenity facilities.

ar_181113_01 ar_181113_02 ar_181113_03 ar_181113_04 ar_181113_05 ar_181113_06 ar_181113_10 ar_181113_11 ar_181113_12 ar_181113_13 ar_181113_14 ar_181113_15 ar_181113_16

Design: UNStudio
Photography: Iwan Baan