House Rehabilitation / BAST

Architects: BAST
Location: Toulouse, France
Area: 120.0 sqm
Year: 2013
Photographs: Courtesy of

From the architect. In the landscapes of Toulouse´s suburbs, this construction reinterprets the characteristic typology of the streets in Brickyard. In contrast to the conserved masonry base texture that is deliberately highlighted by a limewash, the new construction, made entirely of a lightweight metal frame structure, tends towards abstraction.

The new gear is deformed in order to enjoy the interior lightened by the northern sun. Part of the history of this street, this whole existing masonry base with the new metal top construction is changing the types of living to the current issues of urban renewal and adaptation of old buildings to new ways of living.

House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Courtesy of BAST House Rehabilitation / BAST Axonometric House Rehabilitation / BAST Axonometric House Rehabilitation / BAST Axonometric House Rehabilitation / BAST Axonometric House Rehabilitation / BAST Axonometric