House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio

Modern patio House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio This elegant and breezy residence completed by Arquitectura en Estudio in Villeta (100 km away from Bogotá, the capital of Colombia) blurs the lines between the interior and the exterior. Design was influenced mostly by the surrounding site (the lush vegetation of the mountains) and the ever-present warm weather. Funny thing, the property has no windows or doors, only a carefully knit timber screen, which can completely open or close at will (adding a sense of privacy). The interior comprises a widely spread living-dinning-kitchen area, four bedrooms and several bathrooms. The living room area, connected to the swimming pool and the decks, spills into the landscape. The views are absolutely breathtaking and inspiring, especially at dawn, when the striking colours of the early morning create a powerful contrast.

Evening view House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Due to its numerous cutouts and openings, the house is allowed “to breathe”. Here and there, round metal columns support the horizontal concrete slabs, in other words, the common structural elements of this modern residence. The maze of greenery encompasses it, creating the perfect relaxation nook, a shelter for your senses. A dream and fresh home in every sense of the word. [Photo credit: David Uribe].

View terrace House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Terrace and pool House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Lush vegetation House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio House with view1 House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio View 1 House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Zen ambience1 House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Plants House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Bedroom view4 House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio View and terrace House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Patio view House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio Courtyard and pebbles House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio

You're reading House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio originally posted on Freshome.

The post House Blurring Boundaries in Colombia by Arquitectura en Estudio appeared first on Freshome.com.

Rattan House by Guz Architects

Singapore-based Guz Architects have sent us photos of the Rattan House they have designed.

guz_171213_01

guz_171213_02

guz_171213_04

guz_171213_07

guz_171213_011

Description from Guz Architects

The rattan house was conceived to make the most of what is a relatively condensed site in Singapore’s “good class bungalow” district; with buildings all around and little breeze. The L-shaped plan was designed to make the most of the views and funnel the breezes throughout the house. Within this we tried to create gardens and green areas to not only passively cool the house, but also to provide greenery and a sense of space which all occupants could share. The house was completed on a very low budget (for Singapore) of less than S$1m. Rattan screens were used along the main entrance hall of the house to provide privacy, yet still allow the air to flow through.

guz_171213_01 guz_171213_02 guz_171213_03 guz_171213_04 guz_171213_05 guz_171213_06 guz_171213_07 guz_171213_08 guz_171213_09 guz_171213_010 guz_171213_011

Architecture by Guz Architects

.

Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden1 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa This beautiful and welcoming wooden villa located in Sweden and found on Skeppsholmen features harmonious divisions between private and social areas. It includes offices, several bedrooms, upper floor mezzanine and has many large windows, creating a perfect symbiosis of wood and glass. The sunrays spread into almost all the space through the floor-to-ceiling windows, offering a distinctive appearance and a peaceful atmosphere. One of the eye-catching elements is the pine facade, which adds a touch of mystery and uniqueness.villaSweden Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

Additionally, the interior design is minimalist and chic, featuring different honey hues that add warmth. Every little detail was carefully considered in order to create an airiness which is typical for Swedish homes and to highlight the furniture. The result is impressive: a home that is sophisticated and cosy at the same time. The façade of the house seems to blend with the surroundings, adding a sense of freedom and relaxation. This is the ideal place where anyone can enjoy nature and peace as almost each window frames a different view of the green garden.

villaSweden2 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden5 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden9 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden10 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden11 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden12 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden13 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden14 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden15 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden16 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden17 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden18 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden19 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden20 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden21 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden23 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden24 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

villaSweden25 Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa

You're reading Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa originally posted on Freshome.

The post Symbiosis Of Wood And Glass: Fascinating Swedish Villa appeared first on Freshome.com.

First Mods of World’s Largest Prefabricated Building Assembled in Brooklyn

Last Thursday, the first mods of the SHoP Architects’ prefabricated skyscraper—the B2 tower at Brooklyn’s megaproject, Atlantic Yards—were hoisted up and assembled into place. The 32-story residential tower, which will be half affordable housing, will rise within the Atlantic Yards development adjacent the Barclays Center. The modular components are being built locally in a 100,000 square foot facility in […]

Architecture Firm Offers One Luxury Buyer a Custom Backyard Stadium

Searching for the perfect holiday gift? If AN’s 2013 Holiday Gift Guide choices are not exquisite enough for your recipient’s taste, sport architecture firm Populous has just the right $30 million option. The Kansas City-based company, whose commissions include Yankee Stadium in New York City and London’s Olympic Stadium, will give one big spender their […]

Clog Journal Tackles the Stories Traditional Media Overlooks

The journal Clog wants to slow things down. It believes that digital media has reduced the “lifespan of any single design or topic” to a nano second and that the deluge of content required to feed online platforms means that “excellent projects receive the same fleeting attention as mediocre ones.” In order to counter these trends, Clog […]

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise

Located in a quiet village in Santorini, Villa Anemolia got a major renovation to create a peaceful place for guests to stay while on vacation. MPLUSM Architects took on the project to give the preexisting house a level of architectural simplicity. The cavernous rooms, typical of traditional structures in Santorini, kept their organic shapes but were updated to include skylights and embedded recessed lights within the walls. The result is a cozy, light-filled villa away from the crowded central square of the village.

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

The tall, vaulted ceilings are typical for these traditional structures, when long wooden beams were not available to bridge the span of rooms. The curved walls are typically embedded in the volcanic soil, making light scarce as it only came from the courtyard. Luckily, MPLUSM incorporated new skylights and pockets of light that come from the recessed lights in the walls.

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

They did away with regular, free-standing furniture and instead chose built-in beds and sofas. The sofas, which double as beds, float on wooden platforms on either side of the common living area.

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Other beds and sofas sit on cement platforms that continuously flow up from the floor.

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

The courtyard is walled-in for privacy.

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Villa Anemolia: A Little Piece of Santorini Paradise in architecture Category

Photo by Andreas Sellinidis

Photos courtesy of MPLUSM, except where noted.








Changes Ahead for North Brooklyn: Two Massive Projects Move Forward

Last week was a big week for development in the already condo-saturated area of north Brooklyn. Brownstoner reported that City Council gave the massive Greenpoint Landing proposal the green light to construct 10 towers along the East River waterfront. While the project already had the approval to build as of right, the developers made a few concessions […]

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina

Federico Babina is an architect and illustrator combining both loves into a series of illustrations called ARCHICINE. The series takes a look at iconic pieces of architecture in film and turns them into vintage-looking posters.

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

The architecture chosen from the films are not just background fodder, they’re vital parts of cinema taking on a character of their own. The series pays homage to the best, most unforgettable architectural structures forever a part of cinematic history.

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category

Cinematic Architectural Illustrations by Federico Babina in art architecture Category








Feldbalz House by Gus Wüstemann Architects

Gus Wüstemann Architects designed the Feldbalz house for a family in Zurich, Switzerland.

Fe_ 020

F_ 020

Fe_ 032

Fe_ 163

Fe_ 181

Fe_ 222

Fe_ 263

Fe_ 233

Fe_ 058

Description from the architects:

It’s not a house but a family sculpture looking for freedom and social interaction.

Family life / public life – we created the sculpture that contains the family life, where everybody meets and circulates on the first floor, where you have a great view over the lake of zurich. This sculpture separates the parent’s area which is on top of the sculpture and the children’s area which lies underneath. The children live in the garden, where everything is white, like in a Greek village, happy, but protected by the family sculpture. there is the access to the garden and the pool, it’s the playing, active area. The main living area is connected to the garden by a concrete garden sculpture, which is a tribune with a great view, to rest and have a drink with friends. this social hub has water in a hole, that’s where the swimming pool is.

Intimacy and eternal views in a suburban context – there is a common problem of the nowadays residential projects in a suburban or urban context, regarding the use of windows and the unthought-of overuse of glass. so often the result are views into private areas, which therefore one has to cover up with blinds or other protections. We used a simple technique, all the facades towards the neighbours are out of translucent polycarbonate (scobalit) to the east we created an interior, private courtyard and to the south we put Sky-Frame windows (sliding screens). one can open those Sky-Frames and park them behind the fire place an behind the stairs, the result is an opening with no frames or other boring boarders of 11 meters. You literally live outside. The whole construction rests on the volume of the fireplace, an element of content and emotion.

Program free architecture – all elements are free of program, the kitchen is a block you unfold to cook, the shower is behind a light sculpture you can open. there are no walls or recognisable architectural elements, you are either in the public figure , above it or underneath it. different sculptures unfold to create rooms or other things you need like kitchen, bathroom or bedroom. The use of the translucent scobalit fassade gives us the ability to make it look more sculptural and in the evening it is shining very warm and welcoming without giving up privacy. We were looking for a sculpture or figure which frees the ‘building’ of the normally so obviously recognizable building regulations and free the living space of the context of a family house.

F_ 020 Fe_ 020 Fe_ 075 Fe_ 061 Fe_ 084 Fe_ 032 Fe_ 163 Fe_ 181 Fe_ 168 Fe_ 222 Fe_ 263 Fe_ 233 Fe_ 245 Fe_ 217 Fe_ 045 Fe_ 058 Fe_ 101

Architecture by Gus Wüstemann Architects

Photography by Bruno Helbling

.

Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn

Minnehaha Modern Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by QuartersawnQuartersawn, a design and house remodeling company based in Minneapolis, presented this uniquely tailored home in Minnehaha Park. With a lively interior and an impeccable clean-lined façade, the space feels modern, fresh and functional. It was completely adapted to the needs of the owners, who initially approached Jeff Nicholson (Quaertersawn) about renovating their existing house. After realising that the property had too many structural problems, they decided to demolish it and start all over. The professional approach towards clients implied, in this particular case, regular status meetings with the owners and understanding clearly their needs and wishes.

View Entrance Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by QuartersawnThe discussions were extremely useful for both sides. The construction of the new house took seven months under the watchful eye of the clients. Since the original house was an episode of the past, the clients together with the designers agreed to keep a very small part of the old stuff. The new living room functions as an open plan space, accommodating also the kitchen and the dinning area. Bursts of vibrant colours (here and there) blend harmonically with the existing neutral base of colours, creating a lively environment.
Modern House Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by QuartersawnKitchen details1 Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn Living room Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by QuartersawnLovely living room  Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn Cheerful living room colours Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn Orange colours Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn Wooden detail Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn Orange room Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn

You're reading Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn originally posted on Freshome.

The post Uniquely Tailored Home in Minnehaha Park by Quartersawn appeared first on Freshome.com.