Huaxiang Christian Centre / INUCE • Dirk U. Moench

    <figure>
© Shikai / INUCE © Shikai / INUCE
  • Architects: INUCE·Dirk U. Moench
  • Location: Fuzhou, China
  • Lead Architect: Dirk U. Moench
  • Design Team: Joshua Cubero, Yuanquan Gao, Shenming Lü, Sisi Zeng
  • Area: 7500.0 m2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Shikai / INUCE
  • Structure & Engineering: QingFang DI
© Shikai / INUCE © Shikai / INUCE

Text description provided by the architects. Repression and Rebirth: A Christian Minority in a Typical Chinese City
Since its construction in 1938 Huaxiang Church became witness to radical transformations: From decades of deterioration to unprecedented urban growth; from complete suppression of religion to a ten-fold growth in the number of Christians. Today, it finds itself in a maze of high-rises. In need for additional space, its congregation decided to build a community centre adjacent to the church.

© Shikai / INUCE © Shikai / INUCE

A CHURCH FOR THE EYE OF THE STORM: Conflicts and Contradictions of Place and Brief
The conditions imposed on the project were extraordinary:

© Shikai / INUCE
© Shikai / INUCE
Analysis Diagram
© Shikai / INUCE
© Shikai / INUCE
Section
Continue reading "Huaxiang Christian Centre / INUCE • Dirk U. Moench"

Café Parallel / TEMP

    <figure>
© Weiqi Jin © Weiqi Jin
  • Architects: TEMP
  • Location: Guloudong Street #231, Dongcheng District, Beijing, China
  • Design Team: Howard Jiho Kim, Dakyung Hwang, Zhenkun Cai, Xiaojing Guo, Zhihua Chen
  • Area: 40.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Weiqi Jin
© Weiqi Jin © Weiqi Jin

Text description provided by the architects. Beijing-based architecture studio, TEMP has designed a café in the old hutong area near the Drum Tower, Beijng. Café Parallel occupies an old wood structured space that was close to being collapsed. Reinforced with steel structures and refinished with bricks, cement, and metal mesh, it has been renovated into a modern café.

© Weiqi Jin © Weiqi Jin

Grey bricks are the choice of material for its exterior as they are the most commonly used around this neighborhood locally. They are laid in a way that emphasizes the horizontal parallel lines adding an extra depth to the façade. Two south-facing glazed openings, a swinging door and a window

© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
© Weiqi Jin
Continue reading "Café Parallel / TEMP"

Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design

    <figure>
Aerial view of second-stage. Image © Lianping Mao Aerial view of second-stage. Image © Lianping Mao
  • Architects: Approach Design
  • Location: Yunxi County, Hangzhou, China
  • Architect In Charge: Di Ma, Xin Jin, Lianping Mao, Sheng Jiang
  • Design Team: Jiangliang Zhang, Weifen Sheng, Yang Wang, Mengjun Mao, Hao Wu
  • Area: 66680.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Lianping Mao
  • Collaborator: Zhejiang Province Institute Of Architectural Dsign And Research
  • Construction: Zhejiang Provincial Yijian Construction Group., Ltd.
  • Structural Design : Jian Jiao, Yunjun Lu, Wuqian Feng, Guozhi Peng
  • Foundation Pit Enclosure Design: Xingwang Liu, Binhe Li, Guoqiang Cao, Zhengbo Sun
  • Heating And Ventilation Design: Li Zhang, Jinhua Chen
  • Electrical Design: Yin Zhu, Tao Wang
  • Water System Design: Nianen Wang, Tuo Wu, Run Wang
  • Intellectualized Design : Jun Wu, Beite Zheng
  • Landscape Design: Ying Li, Daoqing Chen, Bo Gui, Shijie Zhang, Hongyang Liu
  • Curtain Wall Design: Jiangfeng Ni, Xiaofeng Ni
  • Architectural Sign Design: Lili Liu, Zhiping Hao
  • Floodlighting Design: Xiaolin Fang, Fangwei
    Citizens exercising, roaming and resting on the roof. Image © Lianping Mao
    First-stage project perspective drawing from southwest. Image © Lianping Mao
    The woven rod has blurred the boundary of the building, infusing the inner space with air and sunshine as natural materials. Image © Lianping Mao
    The woven rod has blurred the boundary of the building, infusing the inner space with air and sunshine as natural materials. Image © Lianping Mao
    A relaxing and stress-free atmosphere is being created inside the building. Image © Lianping Mao
    First/second-stage overall aerial view from northeast. Image © Lianping Mao
    Part of east facade. Image © Lianping Mao
    Layered axonometric drawing
    ‘Sneak-peek’ of the couple from the grass slope . Image © Lianping Mao
    Schematic section
    View of the rooftop garden from the first-stage open floor. Image © Lianping Mao
    People can easily access the roof through the grass slope which would naturally attract people to rest and stopover. Image © Lianping Mao
    People can easily access the roof through the grass slope which would naturally attract people to rest and stopover. Image © Lianping Mao
    Rooftop football field and track. Image © Lianping Mao
    Md-air runway. Image © Lianping Mao
    Mobile cabin, community garden. Image © Lianping Mao
    Community Garden. Image © Lianping Mao
    Children’s BMX game, Teenagers’ aircraft model training. Image © Lianping Mao
    Sink-style square at the entrance. Image © Lianping Mao
    Freight ramp transformed into a teenager's roller-skate platform. Image © Lianping Mao
    The exhibition hall has become the town’s ‘sports warehouse’. Image © Lianping Mao
    The exhibition hall has become the town’s ‘sports warehouse’. Image © Lianping Mao
    Rooftop theatre and bleacher. Image © Lianping Mao
    Continue reading "Second Stage of Hangzhou Cloud Town Exhibition Center / Approach Design"

Medog Meteorological Center / EID Architecture

    <figure>
Facade. Image © CreatAR Image Facade. Image © CreatAR Image
  • Architects: EID Architecture
  • Location: Medog, Tibet, China
  • Design Principal: Ping Jiang, AIA
  • Design Team: Sean Lu, Tina Fang, Yun Gong, Sean Zhong
  • Architect Of Record/M&E Consultant/Structural Engineer: Tibet Helin Architectural Design Co., Ltd.
  • Area: 1854.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: CreatAR Image
Dormitory area. Image © CreatAR Image Dormitory area. Image © CreatAR Image

Text description provided by the architects. The Medog Meteorological Center (MMC) is located along the river bend area of Yarlung Tsangpo River in Nyingchi prefecture of Tibet. Within canyons, surrounded by mountain ranges and dense forests, the project site captures prominent view of the Namcha Barwa in the distance, while integrating with the well-preserved natural surroundings.

© CreatAR Image © CreatAR Image

Design Challenges
Although Medog is located on the Tibetan plateau, its altitude surprisingly ranges from merely 115m to 1200m maximum high, which comes with a tropical rainforest climate that causes high annual rainfalls for the area.

© CreatAR Image
Axonometric
The atrium. Image © CreatAR Image
© CreatAR Image
© CreatAR Image
© CreatAR Image
© CreatAR Image
Platform. Image © CreatAR Image
© CreatAR Image
© CreatAR Image
Continue reading "Medog Meteorological Center / EID Architecture"

Midway House, Tsai Hsing Elite Club / JJP

    <figure>
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

Text description provided by the architects. The context of this golf course boasts invaluable natural assets such as abundant sunshine, green hills, lush grass, mature trees, exotic boulders and pristine lake views.

© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

It is a golfing paradise of international standards but with aging facilities. Therefore, JJP was commissioned to reimagine the midway house as part of a revitalization effort.

© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng

 The project consists of two phases. The first phase is this midway house while the second phase

operable wall panels1. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
Exploded axonometric
operable wall panels2. Image © Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
© Weishih Hsieh, Yen-Chih Tseng
Continue reading "Midway House, Tsai Hsing Elite Club / JJP"

Temple for the God of Wealth / CNRPD/Fuyingbin Studio

    <figure>
Photo of completion1. Image © Qianxi Zhang Photo of completion1. Image © Qianxi Zhang
  • Architects: CNRPD / Fuyingbin Studio
  • Location: Huoshan county, Lu 'an city, Anhui Province, China
  • Architect In Charge: Yingbin Fu
  • Design Team: Haoran Zhang, Wancheng Cai, Lu Yan
  • Area: 20.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Qianxi Zhang
Photo of completion5. Image © Qianxi Zhang Photo of completion5. Image © Qianxi Zhang
The origin
Sun Township is located in the heart of the scenic area of Dabie mountain in Huoshan county, Anhui Province. To support the travel industry, the local government had commissioned our team to design a square and a parking lot here. When the field engineering was almost finished, only a small temple had not been tear down completely yet. Such a small temple for the God of Wealth is quite common in surrounding rural area, it did not catch any attention therefore luckily it was not removed.
Photo of completion3. Image © Qianxi Zhang Photo of completion3. Image © Qianxi Zhang

However, as the site

Photo of completion4. Image © Qianxi Zhang
Photo of completion2. Image © Qianxi Zhang
Section
Concrete with bamboo mat texture. Image © Qianxi Zhang
Ringing bell. Image © Qianxi Zhang
The rain chains1. Image © Qianxi Zhang
The blessing wall. Image © Qianxi Zhang
Axometric
Continue reading "Temple for the God of Wealth / CNRPD/Fuyingbin Studio"

MINI LIVING Urban Cabin / Penda

    <figure>
© Xia Zhi © Xia Zhi
  • Architects: penda
  • Location: Beijing, China
  • Architect In Charge: Dayong Sun, Shuyan Wan, MINI Living team
  • Design Team: Yuhong Xie, Yue Zhu, Domi, Anna Dietz
  • Area: 15.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Xia Zhi, Laurian Ghinitoiu
© Xia Zhi © Xia Zhi

Text description provided by the architects. With its MINI LIVING Urban Cabin at the House Vision China, MINI demonstrates how to potentially achieve maximum quality of living within a minimum space. At House Vision China MINI presents the MINI LIVING Urban Cabin in Beijing. The micro-apartment concept was developed for the fair in collaboration with Chinese architect Sun Dayong (Co-founding partner of penda) .

© Xia Zhi © Xia Zhi
Sketch Sketch
© Laurian Ghinitoiu © Laurian Ghinitoiu

The Urban Cabin in Beijing is now the fourth interpretation of a concept developed by MINI LIVING last year; there are to be five in all. The Urban Cabin provides temporary living space with a high degree

© Laurian Ghinitoiu
© Xia Zhi
© Xia Zhi
© Xia Zhi
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu
© Laurian Ghinitoiu
© Xia Zhi
Continue reading "MINI LIVING Urban Cabin / Penda"

Lishui Corporate Office / Usual Studio

    <figure>
Center space. Image © Tim wu Center space. Image © Tim wu
  • Interiors Designers: Usual Studio
  • Location: Liandu, Lishui, Zhejiang, China
  • Architect In Charge: Jingrui Li
  • Design Team: Jiajun Shen, Hsin Wen
  • Area: 2300.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Tim wu, Jingrui Lin
Walking into history. Image © Tim wu Walking into history. Image © Tim wu

Text description provided by the architects. The space is located in Lishui, Zhejiang, the interior area of whose top office building is about 2300 square meters. It belongs to a space design collected business office and reception hall. The owners hope to set the local history archway in the center of the space as a manifestation of corporate culture, while showing the respect of the owners on the traditional context as a modern technology company. The starting point of design is also around the history archway to extend design.

Water and reflection. Image © Tim wu Water and reflection. Image © Tim wu

The key question is how to

Section
Light Tunnel. Image © Tim wu
:Local history archway. Image © Tim wu
Light Tunnel Center Space. Image © Tim wu
Continue reading "Lishui Corporate Office / Usual Studio"

Gusu Aristo Villa / Shanghai Dushe Architectural Design

    <figure>
© Yong Zhang © Yong Zhang
  • Architects: Shanghai Dushe Architectural Design
  • Location: Suzhou, China
  • Architect In Charge: Kege Ling, Qi Xu
  • Design Team: Di Qin, Qianlan Wang, Qiang Shen, Xiulian Ma, Siyu Lin
  • Landscape: Zhuyufan Studio
  • Area: 29799.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Yong Zhang
© Yong Zhang © Yong Zhang

Text description provided by the architects. The Gusu Aristo Villa located at the center area of Suzhou, next to the Surging Wave Pavilion, which is a very traditional area in the city center. The culture environment provides this project a classic undertone.

© Yong Zhang © Yong Zhang

The requirement of 0.64 on plot ratio heavily limited the planning and zoning of the site. Upon that, how to keep the traditional urban texture continue with such limitation was a big challenge. The designer wanted it to be more than just a residential community, but also a multi-functional neighborhood with artistic spirits.

© Yong Zhang © Yong Zhang
© Yong Zhang ©
© Yong Zhang
Roof radian
© Yong Zhang
© Yong Zhang
© Yong Zhang
© Yong Zhang
© Yong Zhang
© Yong Zhang
Continue reading "Gusu Aristo Villa / Shanghai Dushe Architectural Design"

Clan Hall X / SU Architects

    <figure>
Exterior. Image © Xuguo Tang Exterior. Image © Xuguo Tang
  • Architects: SU Architects
  • Location: Shanli, Huangshan, An’Hui, China
  • Architect In Charge: Keyuan Ma
  • Design Team: Shaoxun Guo, Jiachen Xie, Ming Tang
  • Area: 80.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Xuguo Tang, Ming Tang
  • Construction: Anhui Guangyi Landscape Design co. LTD.
  • Wood Construction: Shanghai Wood-lk Construction Design co. LTD.
  • Client: Qimen Wannong Tourism Investment and Development co. LTD.
Village. Image © Xuguo Tang Village. Image © Xuguo Tang

Text description provided by the architects. Located at the entrance of the entire village, this house is the first building in sight when entering this ancient Huizhou village. This tiny sweet piece of architecture was originally used as a small pharmacy store with an area of only 80㎡. In order to receive growing number of tourists, we renovated her into a reception center for the entire village. The design requirements are simple: in order to coordinate with the overall environment, it’s not

Exterior. Image © Xuguo Tang
Facade. Image © Xuguo Tang
Void wall. Image © Xuguo Tang
Axonometric
Void wall. Image © Xuguo Tang
Section
Detail. Image © Xuguo Tang
Detail. Image © Xuguo Tang
Outdoor view from inside. Image © Xuguo Tang
Floor plan
Shadow wall. Image © Xuguo Tang
Void wall. Image © Xuguo Tang
Void wall. Image © Xuguo Tang
Tree wall. Image © Xuguo Tang
Exterior. Image © Xuguo Tang
Continue reading "Clan Hall X / SU Architects"

Wenzhou Central Park Culture Club / Lacime Architects

    <figure>
Exterior. Image © Xingzhi Architecture Exterior. Image © Xingzhi Architecture
  • Architects: Lacime Architects
  • Location: Xinghua Rd, Lucheng Qu, Wenzhou Shi, Zhejiang Sheng, China
  • Architect In Charge: Zhaoqing Song
  • Design Team: Ziyuan Chu, Dan Guo, Yuge Wang, Jichang Nie
  • Area: 1753.2 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Xingzhi Architecture
  • Landscape Design: RAND Design Associates ( RDA )
  • Interior Design: Le Shang Decoration Design Engineering Co., Ltd.
  • Curtain Wall Design: Construction Curtain Wall Design and Research Institute of Zhejiang zhongnan construction group Co., Ltd
  • Steel Structure Design: Zhejiang Zhongnan Construction Group Steel Structure Co., Ltd.
  • Construction Drawing Design: Shanghai Zhongfang Architectural Design Co.,Ltd.
  • Client: Zhejiang Zhe’nan Vanke Real Estate Co., Ltd
Exterior. Image © Xingzhi Architecture Exterior. Image © Xingzhi Architecture

Text description provided by the architects. The project is located at Sanyou Road, Lucheng District, Wenzhou City, just one road from the city axis of "City Government - Century Square". The land is long and narrow,

Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Layout
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Elevation
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Exterior. Image © Xingzhi Architecture
Interior: Reception Area. Image © Xingzhi Architecture
Interior: Open Exhibition Area. Image © Xingzhi Architecture
Continue reading "Wenzhou Central Park Culture Club / Lacime Architects"

JING FAN / Golucci Interior Architects

    <figure>
© Lulu Xi © Lulu Xi
  • Interiors Designers: Golucci Interior Architects
  • Location: Nan Luo Gu Xiang, Dongcheng Qu, Beijing Shi, China
  • Design Team: Lee Hsuheng, Zhao Shuang, Nan Cheng, Xu Jiaojiao
  • Client: Jing Fan Beijing
  • Area: 150.0 m2
  • Project Year: 2018
  • Photographs: Lulu Xi
© Lulu Xi © Lulu Xi

Text description provided by the architects. Not long ago, I went to the South luogu Lane again. Walk in this familiar place which I have visited uncountable times and enjoy the environment of the Hutong, I found a fan shop hidden behind two locust trees at the end of the lane. Standing in front of the entrance and under the shadow of the tree, visitors can look through the big simple window. In this hot summer, even though there is shadow, the heat is still unbearable.

© Lulu Xi © Lulu Xi

When I stepped on the stairs, suddenly, my eyes were catch by a black cat sitting

© Lulu Xi
© Lulu Xi
© Lulu Xi
© Lulu Xi
Floor plan
© Lulu Xi
© Lulu Xi
© Lulu Xi
© Lulu Xi
© Lulu Xi
Continue reading "JING FAN / Golucci Interior Architects"

Hangmei International Smart Town Demo Area / BDCL

    <figure>
“Old Town” Office Building. Image © Kaixiong Xiao “Old Town” Office Building. Image © Kaixiong Xiao
  • Architects: BDCL Design International Ltd
  • Location: The Intersection of Provincial Road 102 and Nuanquan Road, Xinzheng, Henan, China
  • Architect In Charge: Scott Romes, Kim Pelly, Tim Kalander, Kevin Sokolowski, Wei Zhang, Qinpeng Bai, Shuqing Li, Nan Jiang, Tingting Wei, Jiangying Hu, Na Sun, Yang Gao, Hong Zhang, Bolun Wu
  • Fair Faced Concrete Consultant: Beijing Haiyujianxiang Engineering Technology Co., Ltd.
  • Client: Zhengzhou Hangmei Sci-tech Park Development Co., Ltd.
  • Area: 21200.0 m2
  • Project Year: 2017
  • Photographs: Kaixiong Xiao
© Kaixiong Xiao © Kaixiong Xiao

Text description provided by the architects. The master plan of Hangmei International Smart Town is to build a “Town with Heart” with the power to attract and retain talents, based on which, the place can evolve into a modern science and technology town of enduring development.The planned “Hearts of the Town” in the project shows infinite vitality. Blocks, 80

Art Center. Image © Kaixiong Xiao
Site Plan
“New Town” Office Building. Image © Kaixiong Xiao
“Old Town” Office Building. Image © Kaixiong Xiao
Art Center. Image © Kaixiong Xiao
Art Center . Image © Kaixiong Xiao
Art Center. Image © Kaixiong Xiao
Information Display Center. Image © Kaixiong Xiao
Continue reading "Hangmei International Smart Town Demo Area / BDCL"