Horse Barn in Phoenix Becomes Contemporary Glass Residence

US-based studio The Construction Zone converted a former horse barn in Phoenix, Arizona, into a contemporary home. The upgraded residence features floor-to-ceiling glass walls with black steel framing for a powerful visual contrast. Outdoor spaces for entertaining, a barbecue area and a swimming pool add to the welcoming feel of the property. A charming rocky pathway built between the cacti leads the way to the guest house nearby. All interiors are minimalist and highly functional. The designers envisioned an open-plan layout, sectioned into four areas, maximizing the dwelling’s 1,425 square feet (132 square meters) of floor space. A seamless transition takes place between the functional areas of the house.
Stepping inside, you notice a modern kitchen with all the essential appliances and a dining table for six. Further on, you find the lounge area and the bedroom. We particularly like the reading corner, as well as the work area next to the
. The bathroom is the only interior that doesn’t have a view toward the courtyard. An array of materials (ranging from wood to concrete), colors and textures merge to create a dynamic feel throughout. Can you believe this building filled with light was once a modest “home” for the horses in the region? Photography by Bill Timmerman.
The post Horse Barn in Phoenix Becomes Contemporary Glass Residence appeared first on Freshome.com.

Leave a Reply